img
img

Детальніше

Дієслово. Розповідаємо про дивні події. Зв’язок дієслів з іменниками

На сьогоднішньому занятті ми:

  • розширимо свої знання про дієслово;
  • навчимося розпізнавати дієслово у реченнях;
  • будемо розвивати своє мовлення, вміння аналізувати, робити висновки;

Вітаю! Отже, настав час нам попрацювати з дієсловами. Що це за чарівна частина мови, без якої ніхто на світі не може обійтись? Переглянь відео і запам’ятай: що таке дієслово і для чого воно слугує у мовленні.

Запам’ятаємо головне! Дієслово — це частина мови, яка називає дію предмета і відповідає на питання що робить?, що роблять?, що робив?, що зробив?, що робитиме?, що буде робити?, що зробить? та ін.: читає, читають, читав, прочитав, читатиме, буде читати, прочитає.

Попрацюємо усно.

Прочитай завдання і потренуйся знаходити дієслова. Далі перепиши дієслова, знайдені у трьох стовпчиках, та постав до них питання. Зразок: (що зробили?) зайшли

Наступне завдання.

Прочитай текст мовчки. Придумай назву. Випиши дієслова і постав до них питання.

Карта — один із найважливіших винаходів людства. За допомогою карт люди позначали своє місце на території, пояснювали світ і орієнтувалися в ньому. Первісна людина малювала картинку на будь-якій пласкій поверхні. Наприклад, на стіні печери чи камені. Вона зменшувала розміри об’єктів і використовувала умовні знаки. Схоже на карту зображення гір, річок, долин, маршрутів знайшли біля міста Павлова (Чехія).

Їх вирізали на бивні мамонта понад 45 тисяч років тому. Сьогодні детальні карти поверхні Землі створюють за допомогою супутників. Їх легко передавати й оновлювати завдяки GPS (Джі Пі Ес) і додатків, як-от Google Maps (Ґуґл Mèпс).

Прокачаємо навичку.

Віднайдемо у віршику всі дієслова і позначимо їх (кліком мишки).

Ти сьогодні – молодець. Дякую за старанність 🙂

Залишилися питання?

Наші куратори обов'язково зв'яжуться з вами